Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Полицейската акция „Ваканция!” ще пази малките добричлии на пътя

Полицейската акция „Ваканция!” ще пази малките добричлии на пътя


 

През лятото на 2013 г. на пътя е загинало едно дете, а други 9 са били ранени. Досега през 2014 г. жертви сред децата на Добрич няма и това трябва да остане така, смятат от полицията. Униформените стартират традиционната си за този период на годината акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!” и обръщат специално внимание на шофьорите, както и на поведението на младото поколение по улиците из града.

За да не се стига до трагични инциденти полицията започва беседи в училищата, за да се разясни на децата как да пресичат правилно, къде точно да се движат и в кои посоки да се оглеждат преди да стъпят на пътното платно, ако се случи да са без придружител. Блюстителите на реда ще обясняват на учениците от начален и горен курс къде и как могат да карат велосипеди и ролери, за да не излагат живота си на опасност и да не пречат на участниците в движението на пътя.

Патрули ще вардят по шосетата на Добрич до края на юни и особено на няколко пикови дати, когато децата празнуват. Това са дните 30-31 май, 1, 15 и 30 юни, когато най-малките добричлии завършват училище и се веселят за Международния ден на детето.
 
Снимка: static.bnews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие