Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Полицията предупреждава жителите на Тошево за бум на телефонните измами

Полицията предупреждава жителите на Тошево за бум на телефонните измами


 

Полицията предупреждава жителите на община Генерал Тошево, че сценариите за телефонни измами са различни, но напоследък най-разпространени са тези, при които се иска пари за спешна операция или за освобождаване от арест на водач, предизвикал пътен инцидент със загинал човек. Престъпниците често пробутват и версията за освобождаване на колетна пратка от чужбина.

„В случаите на телефонни измами съветваме да се прекъсне разговора и да се направи опит за връзка с роднината, чието име е замесено в схемата, или с друг близък или съсед”, напомнят от полицията и призовават по-възрастните хора да внимават как и с кого разговарят, за да не бъдат манипулирани.

”В никакъв случай при подобни телефонни обаждания от непознати, представили се за лекари, адвокати, полицаи или роднини, не бива да се предприемат разплащания чрез трети лица, понякога и чрез услужливо изпратени шофьори на таксиметрови автомобили”, категорично съветват блюстителите на реда и напомнят, че такова настояване за даване на пари по този начин е сигурен белег за измама. И още един съвет – при всяко съмнително обаждане, преди да предприемете каквото и да е било по изпълнение на исканията потенциалните жертви трябва да се съветват с близки хора, на които със сигурност знаят телефонните номера. Добре е веднага да се подаде сигнал и до полицейски инспектор по местоживеене или на тел. 112.
Снимка: fakti.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие