Неделя, 26- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Посолството на Турция у нас подкрепя проекта за реставрация на Военно гробище

Посолството на Турция у нас подкрепя проекта за реставрация на Военно гробище


 

Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче изрази подкрепата на турското посолство у нас за проекта на Община Добрич, който предвижда реставрация и реконструкция на Мемориалния комплекс „Военно гробище“. Това стана ясно днес след срещата на кмета на Добрич Детелина Николова с турския посланик. Дипломатът прояви интерес към дейностите, предвидени за неговото реализиране.
 
Кметът на Добрич се възползва от работната визита, за да запознае госта с намеренията на кметството да реставрира най-голямото Военно гробище в България, в което са погребани над 3000 воини от седем националности (българи, руси, румънци, германци, турци, сърби и евреи) и четири вероизповедания. Николова увери турския дипломат, че Община Добрич полага много грижи и се стреми непрекъснато да популяризира историческия обект като един от знаковите на територията на цяла България.
 
Негово превъзходителство Сюлейман Гьокче представи своята визита като опознавателна с цел да се срещне с местните власти в Добрич и да се потърсят възможности за бъдещо икономическо сътрудничество между Турция и региона. В рамките на срещата е представен икономическия профил на Добрич и партньорството с турския град Къркларели, което датира от 1993 г. Още тогава между двата града е подписан Договор за сътрудничество. Програмата на турския дипломат продължава със среща с областния управител и посещение на Мемориалния комплекс „Военно гробище“.   

Вземи линк:

Коментирайте и Вие