Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Пострадалите от наводненията в Добрич протестираха срещу бездействието на институциите

Пострадалите от наводненията в Добрич протестираха срещу бездействието на институциите

Добричлии поставиха ултиматум от 10-дневен срок, в който общината да се задейства

 

Изтощени да се борят срещу неразбирането от страна на институциите, гражданите на Добрич, които пострадаха при водното бедствие в града в края на юни се надигнаха на мирен протест пред общината днес. Хората, изгубили къщите си в потопа се обърнаха към градските власти с въпроси, на които така и не получиха конкретен отговор. Те поискаха да узнаят кога някой ще си признае вината за трагедията, нанесла материални щети на близо 750 къщи и кога ще се разкрие истината за реалния размер на разрушенията в Добрич. Добричлии попитаха общинарите защо все още не са разчистени деретата и къде са обещаните обезщетения. Според тях кметството не е спазило собствения си план за действие при бедствия като наводнението от 20 юни. Хората припомниха, че язовир Плачи дол е бил включен в потенциално опасните обекти за годината, но въпреки предупрежденията на специалисти никой не е предприел адекватни мерки за укрепването на стената му, въпреки че е отдаден на концесия за дълъг период от време.
Жителите на най-засегнатите райони от водната стихия „Север 2” и около Хуманитарна гимназия внесоха в общината отворено писмо с 270 подписа и искане към институциите незабавно да се предприемат мерки.
 
Демонстрантите на недоволство предимно от района на Хуманитарна гимназия не скриха разочарованието си, че са като изоставени на произвола на съдбата, въпреки че редовно плащат данъците си. Те поставиха ултиматум на общината да се задейства в близките 10 дни, ако не иска да си навлече гнева им и отказа им да плащат данъци. На протеста тази сутрин се появи зам.-кметът Надежда Петкова. Тя увери съгражданите си, че са готови равносметките и изчисленията на щетите, но изтъкна, че процедурите по разрешаването на проблемите стават бавно.
 
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие