Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Повече слънце през уикенда. Добричлии отиват на плаж

Повече слънце през уикенда. Добричлии отиват на плаж


 

Облачно и прохладно е времето в последния работен ден от седмицата и това настройва добричлии за лежерно прекарване на уикенда под сянката на плажния чадър с коктейл в ръка. В петък градусите достигат до 25 и вероятността от кратки превалявания остава в сила. Интензивни валежи се очакват в западните райони, Дунавската равнина и цялото протежение на Черноморието.

Утре обаче ще преобладават слънчевите часове и температурите ще са идеални за плаж – нито прекалено горещи за вредно изгаряне на кожата, нито пък прекалено ниски за плуване в солените води на Черно море. Метеоролозите от БАН все пак се презастраховат, че е напълно възможно в следобедните часове на събота и неделя да се развива мощна купесто-дъждовна облачност и отново да падат дъждове, придружени с гръмотевични бури. Валежи в събота се очакват в западните и югоизточните райони.

Над 30 градуса на слънце ще закове живакът в термометрите през почивните дни, но и в най-горещия месец от лятото минималните стойности на температурите все пак остават по-ниски от обичайното между 17 и 18°С. В неделя преваляванията ще се съсредоточат предимно над планините и деликатно ще пропуснат Добруджа, където жътвата продължава.

Жега ще бъде в понеделник в Добрич. Тя обаче няма да продължи дълго. Още в нощта срещу вторник над Западна България ще започне да превалява, а в следващите дни дъждът ще се придвижва на изток. Това ще докара и леко захлаждане.
Снимка: www.vratovrazka.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие