Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
ПП „Обединени земеделци”: Призоваваме държавата и местните власти да обединят усилията си в борбата с бедствието

ПП „Обединени земеделци”: Призоваваме държавата и местните власти да обединят усилията си в борбата с бедствието

„Потопът, които помете десетки къщи и взе човешки животи, е плод и на безхаберие, безотговорност и некомпетентност”

 

„Националното ръководство на ПП "Обединени земеделци" изказва най-искрени съболезнования на близките на загиналите в наводненията у нас. Трагедията във Варна и Добрич, във Велико Търново и другите бедстващи райони потресе всички ни!”, се казва в писмо на фермерите, изпратено до градските власти на Добрич и Варна.

”Споделяме скръбта на семействата, загубили свои близки в битката с водната стихия. Заедно с тях и с всички българи съпреживяваме този тежък момент. Вярваме, че близките на загиналите ще превъзмогнат огромната болка”, пише още в текста на съболезнователния адрес като се отправят критики към поведението на властимащите.
 
„Призоваваме всички институции да обединят усилията си за намиране на дългосрочни и превантивни решения, за да не се повтарят подобни трагедии.
В сполетялото ни бедствие възникват големи въпроси към всички, които  отговарят за стопанисването и поддържането на водни съоръжения в страната. Управлението на това национално богатство трябва да бъде реализирано на базата на адекватна държавна стратегия за хидромелиорациите и водните ресурси, която за съжаление не е сред приоритетите и на тези управляващи. За съжаление поредната кризисна ситуация показва, че отговорните власти не са си направили изводи от предишни години, когато водната стихия отново ги изненада и постави пред свършен факт”, става ясно от изразената позиция на „Обединени земеделци”.
 
„Докато днес, в този критичен момент, националните институции и местната власт воюват помежду си и взаимно се обвиняват в бездействие и несвършена работа, хората бедстват и очакват адекватни и бързи реакции от тяхна страна. Време е да престанем да си играем на виновни и невинни. Основната задача на държавното управление не е да ликвидира последиците от бедствията и кризите, а да ги предвижда и предотвратява”, се посочва в обръщението към управниците на национално и местно ниво.
 
„Потопът, които помете десетки къщи и взе човешки животи, е плод и на безхаберие, безотговорност и некомпетентност. Правителството трябва да поеме своята отговорност и да спре порочната практика да се оправдава само с природни фактори и предишни управления!”, смятат от сдружението.
 
 
Снимка: www.cross.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие