Вторник, 27- ми Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Представят замразена риба за прясна

Представят замразена риба за прясна


 

Варналии са жертва на поредната измама. Никулден послужи като платформа за търговците на риба, които продавали замразена риба, но я представяли като прясна охладена.

Нарушенията са установени при проверки на екипи от службите "Контрол на храни" в Областната дирекция по безопасност на храните.


Поради липса на документи за произход, около 6 декември са били бракувани 70 кг риба. Рибата е и най-често спираният от продажба хранителен продукт по това време на годината.

Сега Агенцията по храните започна извънредни проверки в търговската мрежа. Кампанията е под наслов „Храните под контрол 24/30", започва от Никулден и ще продължи до Йордановден.

Всеки, който иска да подаде сигнал за нарушение, може да го направи на горещия телефон 0 700 122 99, който ще работи 24 часа в рамките на 30 дни. Екипите ще се постараят да реагират бързо и адекватно.

Контрол ще се налага и на предприятия за производство, обекти и складове за търговия с храни, пазари и борси, хотели и заведения за обществено хранене. Ще се преглеждат документите за произход и качество на храните, сроковете и условията за съхранение, регистрацията на обектите и др.
Снимка: dariknews.bghttp://dariknews.bg/uploads/news_images/201312/photo_verybig_1186950.jpgВземи линк:

Коментирайте и Вие