Вторник, 21- ви Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Предстоят проверки за нерегламентирани сметища по разпореждане на Районните прокуратури

Предстоят проверки за нерегламентирани сметища по разпореждане на Районните прокуратури


 


Продължават проверките за нерегламентирани сметища на територията, контролирана от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от инспекцията. 

Предстоят проверки за нерегламентирани сметища по разпореждане на Районните прокуратури, съвместно с общинските администрации на територията на общините Добрич, Балчик и Каварна, по график, изготвен от кметовете на съответните общини. Определеният с прокурорско разпореждане срок за приключване на тези проверки е 5 октомври.

В изпълнение на заповед на министъра на околната среда и водите за наличие на нерегламентирани замърсявания на речните легла и прилежащите територии на реките експертите на екоинспекцията са извършили през април 48 проверки в деветнадесетте общини в териториалния обхват на инспекцията. Установени са 105 нерегламентирани сметища на речните легла и прилежащите територии, като за почистването им са дадени 76 предписания. Съставен е един акт за установяване на административно нарушение. За предприетите мерки за недопускане образуването на нерегламентирани сметища общинските администрации са уведомили писмено екоинспекцията. „Проверките продължават”, допълниха от инспекцията.

http://www.focus-news.net/news/2015/07/13/2091836/prodalzhavat-proverkite-za-nereglamentirani-smetishta-na-teritoriyata-kontrolirana-ot-riosv-varna.html
Снимка: mw2.google.comВземи линк:

Коментирайте и Вие