Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
През пролет 2015г. нови и интересни видове растения в Ботаническа градина-Балчик

През пролет 2015г. нови и интересни видове растения в Ботаническа градина-Балчик


 

С ПРОЛЕТНОТО ЗАЦВЕТЯВАНЕ В УНИВЕРСИТЕТСКА БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА – БАЛЧИК СЕ ПОДМЕНЯ ЕКСПОЗИЦИЯТА ОТ ЕДНОГОДИШНИ ЛЕТНИ РАСТЕНИЯВ парковата част привършиха основните дейнности по килимното партерното зацветяване за пролет 2015 г.

През пролет 2015г. посетителите на градината ще могат да се насладят на нови и интересни видове растения в красиво структурирани  композиции. След поетапно почистване и обработка на терените за планираните мероприятия, в градина „Разсадника“ и „Градината на Боговете” (Аллах бахча), приключиха основните дейности по засаждането на двугодишни пролетно цъфтящи видове.

Колекцията ще бъде показана по атрактивен начин с оформяне на т. нар. „партер” от над 50 различни сорта: теменужки (Viola sp.), незабравки (Myosotis sp.) и луковични растения: лалета (Tulipa sp.), зюмбюли (Hyacinthus sp.), нарциси (Narcissus sp.). Растенията ще са втъкани във внушителни цветни килими,  които са част от ансамбъл, съчетаващ цветни петна от Viola sp., Myosotis sp. с контрастиращи букети на видове Tulipa sp. с правилни геометрични очертания.
Снимка: www.ubg-bg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие