Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Президентът и еврокомисарят идват в Добрич този следобед

Президентът и еврокомисарят идват в Добрич този следобед


 

Президентът Росен Плевнелиев и европейският комисар по международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева ще пристигнат в Добрич този следобед около 17:00 часа. Те ще огледат най-наводнените части на града и ще се запознаят с временните оценки на щетите след потопа, изготвени от експертните комисии. Държавният глава ще се информира за спешните мерки, които вече се прилагат за отводняването и разчистването на Добрич и ще сподели вижданията си по предотвратяването на бедствието.

По време на визитата е възможно Росен Плевнелиев и Кристалина Георгиева да дадат съвети на местните градски власти за това как да се справят с овладяването на ситуацията. Предполага се, че двамата ще успокоят добричлии с информация за финансова и морална помощ от страна на държавата.
Преди огледа в Добрич Плевнелиев и Георгиева ще обиколят и най-кризисните места във Варна като потопения под вода квартал „Аспарухово”. В морската столица ще бъдат посрещнати около 14:30 часа. В понеделник, когато цялата страна ще скърби за жертвите на наводненията президентът ще присъства на на отслужването на трисагий от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна.
Снимка: politikata.netВземи линк:

Коментирайте и Вие