Събота, 18- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Приморско бедства! Река Ропотамо хвана в капана си десетки хора

Приморско бедства! Река Ропотамо хвана в капана си десетки хора


 

В община Приморско е обявено бедствено положение заради обилните дъждове, паднали там през последното денонощие. Реките Ропотамо и Дяволска са прелели и са наводнили плажа, центъра, редица квартали и селата Ясна поляна и Веселие край курортното градче. Десетки хора са заседнали в колите си, а стихията, минала през пясъчната ивица е отнесла част от шезлонгите и чадърите. Лодки също плуват към хоризонта.

По думите на кмета на Приморско д-р Димитър Германов стана ясно, че наводненията са наложили затваряне на пътищата и спиране на ел. захранването на отделни места в града. Запушени от нападали дървета и тиня са трасетата Ясна поляна – Приморско и тези към Созопол и Южното Черноморие.
Общината получава сигнали за наводнени къщи и хотели. По данни на местната власт екипите за бързо реагиране вече помагат на пострадалите, но времето все още не се стабилизира и това никак не улеснява акцията по отводняването на засегнатите сгради. До следобяд ще стане ясно дали ще е нужно да се вика помощ от Бургас. В момента се отваря обходен маршрут за Приморско от Царево.
 
Снимка: i.frognews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие