Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Природозащитна НПО и медийна фондация обединяват усилия за опазването на природата

Природозащитна НПО и медийна фондация обединяват усилия за опазването на природата


 

Българско дружество за защита на птиците и Фондация Капитал започват нов съвместен проект.Проектът „Птиците за Хората и Хората за Птиците: с добра воля за активно опазване на природата” се финансира в рамките на Програми BG02 и BG03 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.“. Целта на проекта е да привлече вниманието на обществото към състоянието на птиците в България и да привлече нови съмишленици в опазването на природата.
 
„Този проект ще бъде от изключителна важност за Българско дружество за защита на птиците, тъй като подобно партньорство ще бъде осъществено за пръв път“, каза Нада Тошева, изпълнителен директор на БДЗП по повод началото на проекта. „С помощта на медиите очакваме да привлечем вниманието на обществото в цялата страна към опазването на птиците и природата и да обучим желаещи доброволци, които да подпомагат каузата ни“, продължи тя.

Проектът предвижда провеждане на два типа обучения за любителите на птиците и изготвяне на инструменти, с които те да могат лесно и бързо да обобщават наблюденията си. В края на проекта очакваме да сме привлекли и обучили най-малко 150 ученици, преподаватели и служители на НПО, млади хора и доброволци за разпознаване на птиците и въвеждане на данни към Националната информационна система за биоразнообразие. Резултатите от наблюденията ще бъдат обобщени в доклад за състоянието на птиците.

Проектът ще продължи до април 2016 г. и е на обща стойност 26 586 евро като предоставената безвъзмездна помощ е в размер от  23 927 евро.

Желаещите да се запишат е необходимо да  попълнят
http://bspb.org/monitoring/bg/reservation.html


 
Снимка: bspb.orgВземи линк:

Коментирайте и Вие