Пон, 15- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Присъдиха етикет за иновации и добро управление на Община Добрич

Присъдиха етикет за иновации и добро управление на Община Добрич


 

Акредитираният от Съвета на Европа орган в България по присъждане на Етикета за иновации и добро управление на местно ниво (държавно-обществена Комисия) присъди високият европейски приз на 18 български общини в рамките на третата по ред процедура у нас. Етикетът се присъжда чрез прилагане на разработен от Съвета на Европа инструментариум и методика за оценяване постиженията на общините по прилагането на основните 12 принципа на европейската Стратегия за иновации и добро управление на местно ниво. 

На заседанието си от 11 март 2015 г. Комисията взе решение за присъждане на Етикета на следните общини: Банско, Бяла Слатина, Враца, Вълчи дол, Габрово, Горна Оряховица, Димитровград, Добрич, Долна баня, Кнежа, Ловеч, Павликени, Петрич, Поморие, Свищов, Столична, Троян и Търговище.

Процедурата по връчването на престижния европейски приз ще се състои в рамките на Годишната среща на местните власти от Югоизточна Европа, на 18 май 2015г. в Пловдив. Удостоените с приза общини ще получат утвърдения от Съвета на Европа приз - кристален дванадесетостен, символизиращ 12-те принципа за добро управление и Почетна грамота. 

 
Снимка: www.dobrich.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие