Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Привърженици на Левски откриха нов фенклуб в Добрич

Привърженици на Левски откриха нов фенклуб в Добрич


 

Сините ултраси поемат инициатива за изграждането на паметник на Димитър Списаревски в родния му град.

Привържениците на Левски осветиха обновения фен-клуб в Добрич Обновеният фенклуб на Левски в Добрич бе официално осветен и открит в събота, 20 февруари. На събитието присъстваха настоящият председател на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян и бившият Владимир Владимиров – Гугутката, членовете на управителния съвет на Тръст „Синя България” Тони Джамбазов, Иво Тасков, Никола Бушняков и Тодор Тодоров, представители на София-Запад и Ултра Варна. 

Двама италианци, привърженици на Лацио, също взеха дейно участие в празника в Добрич. Лациалите бяха в Истанбул, където в четвъртък орлите играха с Галатасарай в Лига Европа, след което пристигнаха в България, за да подкрепят Левски срещу Лудогорец. Клубът бе осветен от отец Стоян Димов, който също е левскар и разказа доста любопитни истории за любимия отбор. 

След официалната част празникът продължи да ранни зори в комплекс „Резиденция”. Страхотен жест към един левскар в беда направиха от Ултра Варна. Диск с всичките им песни, включително и най-новата „За Левски аз на всичко съм готов”, се продаваше благотворително, а всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на 25-годишния Илко Панайотов, който е будна кома след пътен инцидент. 

Следващата съвместна инициатива между левскарите в Добрич, Националния клуб на привържениците и Тръст „Синя България” ще бъде изграждането на паметник на Димитър Списаревски в родния му град за 100-годишнината от рождението му – 19 юли 1916 година. „Списаревски е един от най-големите герои, родени в Добрич, и заслужава да има паметник, а не просто паметна плоча. Времето ни притиска, но има готов проект и скулптор и можем да успеем, разбира се със съдействието и желанието на местната власт”, коментира Тони Джамбазов от Тръст „Синя България”, който посети мястото, където е паметната плоча на големия герой на сградата на Научно-техническия съюз. Инициативата ще прерасне в национална кампания и ще направим всичко възможно, за да я доведем до успешен край, категоричен е Джамбазов.


http://donbalon.eu/news253342.html
Снимка: donbalon.euВземи линк:

Коментирайте и Вие