Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Пръстенът-убиец е победителят в категория "Открития" на Чудесата на България

Пръстенът-убиец е победителят в категория "Открития" на Чудесата на България


 

Пръстенът-убиец е победителят в категория "Открития" на кампанията Чудесата на България на тазгодишната национална кампания на в. "Стандарт" "Чудесата на България". Само броени минути остават докато стане ясно кое откритие ще бъде коронясано с престижната първа позиция.  
Маската от могилата Светица грабна второто място
Пръстенът-убиец защитава откривателят му - доц. Бони Петрунова, която сега е зам.-министър на културата, и кметът на Каварна Цонко Цонев.
Те се състезават с учените доц. Людмил Вагалински и Диана Димитрова, които ще защитават Маската на Терес.
Проф. Николай Овчаров и зам.-кметът на София Тодор Чобанов пък влизат в защита, за да разкажат тайните на Урвич-Манастира на Паисий.
"За мен пръстенът е символ за изключителната интелигентност на българите, защото те не гласуват за злато, а за история", каза доц. Петрунова.
По думите й пръстенът е символ за борбата между добро и зло през всички времена.
Пръстенът-убиец е със специална кухина за скрита отрова от края на 14 век. Ръководеният от доц. д-р Бони Петрунова археологически екип провежда проучвания на нос Калиакра. Доц. Петрунова е категорична, че откритието е уникално по рода си, защото е първият пръстен за убийства, откриван не само в крепостта на Калиакра, а изобщо в България.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/prastenatubiets_e_pobeditelyat_v_kategoriya_otkritiya_na_chudesata_na_balgariya-266849.html
Снимка: www.standartnews.comВземи линк:

Коментирайте и Вие