Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
ПУДООС дари на област Добрич кофи, лопати и колички за разчистване

ПУДООС дари на област Добрич кофи, лопати и колички за разчистване


 

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), дари материали за разчистване на последствията от бедствието, сполетяло областите Варна, Добрич и Велико Търново през юни. Това стана с решение на Министъра на околната среда и водите и след проведени разговори с областните управители.
На 8 юли в Областна администрация-Добрич са доставени: 50 бр. кофи /12 л/, 43 бр. лопати с дръжка /въглищарска/ и 27 бр. строителни колички. Материалите са приети от гл. секретар на администрацията Божидар Божилов директно от служител на ПУДООС.
 
В отговор на запитване от гл. секретар на Министерски съвет миналият вторник Областният управител Недко Марчев е изпратил до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, писмо с информация от 3 общини за необходимите средства за отстраняване на щетите от наводнението в края на  юни. Изчислено е, че общо за три общини в област Добрич са необходими 30 629 410 лв.
Средствата ще се използват за ремонта на разрушена и компрометирана инфраструктура, почистване, корекции на речни корита, дерета и водосбори, възстановяване на частни домове и имущество, разчистване на засегнати райони, ликвидиране на последствията в транспорт, образование, здравеопазване и др.

Припомняме, че в изпълнение на писмо на Заместник министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, Областният управител е изискал тази информация от осемте общини с определен срок 10 юли.
Снимка: www.varna.utre.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие