Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Развиват туризма в село Тюленово с благоустрояване на инфраструктурата

Развиват туризма в село Тюленово с благоустрояване на инфраструктурата


 

Заместник- кметът Мариян Жечев и кметският наместник на Тюленово Невена Донева направиха първа копка по проект “Благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в полза на малка рибарска общност и развитието на туризма в с.Тюленово, община Шабла”. Инициативата се реализира към Местната стратегия за развитие на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик”.

За изпълнител на строително-монтажните работи по проекта е избран „Обединение РС Тюленово” ДЗЗД гр.Варна. Общата стойност на проекта е 299 814,48 лв. с ДДС, а срокът за изпълнението им е 45 календарни дни считано от 4 юли тази година.

По проекта се предвижда благоустрояване на терени на територията на село Тюленово. Извършва се вертикална планировка, изпълнение на трайни настилки, прокарване на инженерна инфраструктура и озеленяване. Продължава се съществуващата асфалтова настилка до рибарската лодкостоянка и се изпълняват уширения за паркиране и маневриране.

Предвидено е да се оформи като зона за рекреация и наблюдение на морето и скалните образувания с малък амфитеатър и да се изгради стълбище за пешеходната му връзка с кея. 

За подобряване на функционалното и естетическо възприятие на зоната крайбрежните алеи за разходка в северната и южната части на селото ще се оформят като пешеходни алеи като се почистят от растителността, настелят се със ситен чакъл и валират. В скалите около тях се очаква да бъде монтирано декоративно осветление.
Снимка: blog.raskoll.comВземи линк:

Коментирайте и Вие