Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич започва кампания "Спечели, за да дариш"

Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич започва кампания "Спечели, за да дариш"


 

Общество на писателите Варна и Регионална Библиотека "Дора Габе" град Добрич – слагат началото на кампания за набиране на книги от съвременни български автори. Инициативата е с цел попълване читалищния фонд в малките населени места на Област Добрич.

Кампанията тече успоредно с конкурса, организиран от Общество на писателите на тема "По думите ще ги познаете", където целта е спечелилите автори да станат патрони и съорганизатори на дарението.

Голяма част от читалищните библиотеки в малките населени места не разполагат с нужния фонд за закупуване на заглавия. По този начин жителите се лишават от възможността да се докоснат до съвременната българска литература. От друга страна не малка част от тези произведения трудно достигат изобщо до своите читатели. Ето защо кампанията "Спечели, за да дариш" е с благотворителна цел и се стреми да улесни достъпа до настоящото родно изкуство.

Ако искате да се включите с дарение на български книги от съвременни автори (издадени след 1989 г.), можете да пишете на посочените адреси до 15 май 2016 г.

omp.konkurs@abv.bg

office@libdobrich.bg / pr@libdobrich.bg

Регионална библиотека „Дора Габе"
ул. „Независимост" № 7 
п. к. 122
9300 Добрич
тел: (+359 58) 602 544; 602 371; 602 574
Снимка: azcheta.comВземи линк:

Коментирайте и Вие