Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Руски и италиански танцьори си поделиха златото на първото издание на ”Kavarna open – 2014”

Руски и италиански танцьори си поделиха златото на първото издание на ”Kavarna open – 2014”


 

Танцовите дуети Армен Цатурян и Светлана Гудино от Русия и Егидио Сириглиано и Карола Теранео от Италия се окичиха със златните медали в първото издание на Международния турнир по спортни танци „Kavarna open – 2014“. Руският тандем спечели надпреварата в латиноамериканските танци, а представителите на Ботуша надминаха всички в стандартните.

В продължение на два дни на танцовия подиум си дадоха среща представители на 15 държави, които направиха един истински спектакъл за зрителите и гостите на турнира. За огромната конкуренция на състезанието говори и факта, че в Каварна пристигнаха танцови дуети от водещи държави в този спорт като Русия, Молдова, Италия, Полша, Швейцария, Латвия, Литва и Румъния.
Танцови двойки от 9-годишна възраст до състезатели над 35 години направиха зрелищно шоу за зрителите в залата. В групата на WDSF Open стандартни танци българските представители Иван Христов и Симона Янева се наредиха непосредствено зад победителите от Италия. Достойно представяне имаше и в групата на младежите в латино ритмите, където българските представители окупираха на почетната стълбичка. На най-високото й стъпиха Лоренцо Сика и Ванеса Манева.

На фона на огромната конкуренция представителите на Каварна, Георги Енчев и Преслава Балчева в групата на юноши старша възраст в двата вида танци също намериха място на почетната стълбичка, като останаха непосредствено след първенците. Освен тях със сребърните медали се окичиха и Борис Милев и Албена Даскалова в групата състезатели до 21 години в латиноамериканските танци. Дебют на танцовия подиум направиха и най-малките танцови двойки на Каварна Деян Димитров - Йоанна Добромирова, Василис - Магдалена Тсали и 6-годишните Богдан и Елиза.
Успоредно с Международния турнир се проведе и кръг от веригата Купа България за всички групи. Представителите на домакина Георги Енчев и Преслава Балчева са първенци в двете категории танци при юноши старша възраст, а танцовия дует Борис Милев и Албена Даскалова спечелиха бронзовите медали на латино ритмите в групата състезатели до 19 години.

Първият Международен турнир по спортни танци “Kavarna Open – 2014” се организира от община Каварна, Ротари клуб Каварна, WDSF, БФЦТ и СКТ „Флорета Каварна“, под патронажа на Цонко Цонев – кмет на община Каварна. Една от основните цели на организаторите е турнирът да придобие популярност в страната и чужбина още с първото си издание. Инициаторите за престижното събитие дадоха сериозна заявка, а всички гости си пожелаха да си дадат отново среща в Каварна през 2015 година.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие