Вторник, 16- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Руски кораб бедства край Балчик

Руски кораб бедства край Балчик


 

Руският търговски кораб "Елга 1" е претърпял бедствие във водите на Черно море, близо до Варна, информираха за Moreto.net от Морския спасителен координационен център. Инцидентът е станал край нос "Калиакра", а в момента плавателният съд е издърпан до Балчик, където тече операция по неговото спасяване. На място има представители на Морска администрация и Гражданска защита. Причина за инцидента е постъпване на вода в машинното отделение. Шефът на Морска администрация, кап. Валентин Енчев потвърди за случая, но отказа подробности.

Според информационна агенция ИТАР ТАСС от борда на товарния кораб са евакуирани 13 руски моряци. Те са настанени в хотели и скоро ще отпътуват за родината си. Корабът е бил натоварен с въглища и е пътувал от руското пристанище Темрюк към Варна.

На 3 декември екипажът на плавателния съд е подал сигнал за помощ, като е информирал, че в двигателния отсег е започнала да тече вода. На помощ на екипажа се е притекъл корабът "Сий спайдър", който транспортира тръби за газопровода "Южен поток".

http://www.moreto.net/novini.php/?n=273145&p=10
Снимка: i61.tinypic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие