Събота, 2- ри Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Сайт за молитви лекува 14-годишно момиче от Добрич след зверска катастрофа

Сайт за молитви лекува 14-годишно момиче от Добрич след зверска катастрофа


 

Здравеопазването в България е една главоблъсканица от ходене по институции, търсене на добри специалисти, които да са съгласни да обърнат внимание на пациентите си в тежко състояние и просене на пари, ако недай си Боже се стигне до фатални наранявания от тежки инциденти. До този извод са стигнали близките на 14-годишната Ева от Добрич, оцеляла по чиста случайност след зверска катастрофа. Вместо да търсят показност по медиите и да призовават сънародниците си да даряват левчета за лечението на детето те са създали сайт за молитви - www.izmoli.me. В онлайн портала всеки може да се информира за състоянието на тийнейджърката, която е прикована за леглото от няколко години насам. Сайтът е направен като блог – проследява се историята на момичето, неговото възстановяване и усложненията на състоянието му заради липсата на ефективни медикаменти и лечение, което да даде по-положителни резултати.
„Ева от Добрич – едно ранено ангелче. Помогнете й да литне отново”, призовават майката, бабата и лелята на пострадалото момиче, което расте и се превръща в млада дама без да може да се радва пълноценно на живота. По тялото й непрекъснато се появяват рани от залежаването и детето вече се определя от някои лекари като медицинско чудо заради борбения дух, с който успява да се държи и да не сломява надеждите на родителите си.

Ходенето по мъките за семейството започва през 2012 г. Тогава се случва тежкия инцидент, заради който малката Ева до ден днешен не може да си стъпи на краката или да се обслужва без помощта на любящите й майка, баба и леля. Трите жени са изправени пред ежедневна борба, за да спасяват тийнейджърката. Въпреки, че редица медии се интересуват от съдбата на момичето добричлийките се надяват единствено на моралната подкрепа на съгражданите си. На сайта се публикуват актуална информация и снимки от преди и след трагедията. В няколко портала са разпространени и клипове с историята на момичето, защото според роднините обществеността трябва да говори за случаи като този на Ева, за да се спре с войната по пътищата и разбиването на стотици детски мечти, които тя причинява ежегодно.
 
 
 
 
Снимка: izmoli.meВземи линк:

Коментирайте и Вие