Сряда, 29- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Шейхове дават 200 млн. долара за БГ пристанища

Шейхове дават 200 млн. долара за БГ пристанища


 

Американци и китайци искат да инвестират в наши хотели и казина

Шейхове от Катар са готови да инвестират от 1 млн. до 200 млн. долара в български пристанища.

Огромни инвестиции в наши портове, хотели, заводи и мини обмислят още предприемачи от САЩ, Русия и Китай. Чужденците са се обърнали към специализирана професионална мрежа от бизнес посредници в България и очакват предложения за подходящи обекти, в които да вложат поне 1 млн. долара. Това съобщиха бизнес посредниците пред „Новинар”.

Експертите уточниха, че условието наше дружество да получи финансиране от чуждите инвеститори е инвестицията от 1 млн. долара да има възвръщаемост за 5 години. Предприемачите от Катар, САЩ, Китай и Русия са посочили, че имат интерес и към енергийни компании, мини за добив на въглища, големи вериги бензиностанции, хотелски комплекси с казина в морските ни курорти, ВЕЦ, ТЕЦ и др.

Чужденците са готови както да купят целия бизнес на заинтересуваните наши фирми, така и да участват с инвестиции като партньори. Условията им са още компанията кандидат да има добра репутация и да е на печалба в последните 5 години.

Чужденците от различни точки на света съсредоточиха инвеститорския си интерес към различни отрасли в страната ни. Миналата седмица стана ясно, че испанци, италианци, британци и китайци масово купуват земеделски земи в районите край Враца, Видин, Монтана, Пловдив и Добрич.

Италианци и испанци пък са се съсредоточили в лозарството и винарството. Повечето чужди бизнесмени у нас изнасят продукцията си за чужбина .Анализатори припомниха, че ниските данъци и евтината работна ръка у нас са сред основните причини за инвеститорския интерес в страната ни.

Източник: Новинар
Снимка: 4.bp.blogspot.comВземи линк:

Коментирайте и Вие