Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Ще издават безплатно скици и разрешения за строежи на пострадалите от потопа в Добрич

Ще издават безплатно скици и разрешения за строежи на пострадалите от потопа в Добрич


 

Кметът на Добрич Детелина Николова направи оглед на пострадалите райони от наводнението миналата събота. Николова посети квартал „Югоизток“, всички пострадали улици в района около Хуманитарна гимназия и Автогарата. Целта бе да се прецени по какъв начин да продължи разчистването на отпадъците, които все още се изнасят от избените помещения на многоетажните блокове, както и от наводнените жилища в посетените райони. До момента е извършена дератизация и дезинфекция на обектите и прилежащите територии. От днес започва почистването на отпадъците от моста в село Богдан до Градски парк „Свети Георги“ .

Община Добрич апелира към гражданите и етажните собствености да предприемат мерки и съответните действия с оглед до края на месец юли да бъдат изнесени отпадъците от пострадалото имущество извън контейнерите за битова смет.
В началото на месец август е планирана повторна обработка на всички шахти на канализационната мрежа.    
Община град Добрич информира гражданите, засегнати от наводнението на 19-20 юни, че трябва да предприемат действия по:
1. частично възстановяване или замяна на конструктивни елементи, както и за строително-монтажни работи, за да се възстанови експлоатационната годност на жилищните сгради
2.премахване на жилищни сгради, за които е издадена заповед от кмета на общината, че са станали опасни за здравето и живота на гражданите, негодни са за използване, застрашени са от самосрутване и не могат да се поправят или заздравят, като за възстановяването им е необходимо да се издаде разрешение за строеж.
Кметът на Добрич Детелина Николова ще предложи на Общинския съвет през месец юли безплатно извършване на административните услуги за:

1.издаване скица- извадка от действащ подробен устройствен план за поземлен имот /ПИ/ или урегулиран поземлен имот /УПИ/;
2.виза за проектиране;
3.одобряване на инвестиционен проект;
4.издаване разрешение за строеж.
Снимка: architektura-bg.comВземи линк:

Коментирайте и Вие