Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Слънце и 26°С стоплят Добрич в сряда

Слънце и 26°С стоплят Добрич в сряда


 

11 юни е и е пореден ден без дъжд в Добрич. Максималните стойности на температурите днес ще бъдат до 26 градуса на сянка, а минималните сутрин и вечер спадат до 17. Предимно слънчево ще се задържи до края на деня. Небето няма да се помрачава от облаци. Условията за шофиране по пътищата из града и останалите населени места в областта са идеални – ясна видимост, суха настилка и никакви предпоставки за трафик. За срядата някои казват, че е „малкия” петък. Прогнозата за днешния ден е достатъчно основание за настройване на лятна вълна, море и отпуски.

От утре обаче идват съвсем леко захлаждане с градус-два и облаци. Днес преваляванията ще се задържат над Югоизточна и Централна България. Там са възможни прегърмявания и градушки. От утре обаче същите явления ще започнат да се придвижват и към Златна Добруджа. Засега над Черноморието преобладава разкъсана облачност. По варненските ивици обаче плажната идилия ще се развали днес следобед, когато се очаква нова порция дъжд. Температурата на морската вода вече е близо 22 градуса.
За планините добра дума за условия за туризъм не може да се каже. До обед там ще се развиват мощни облаци, а привечер ще вали и гърми. На места в Западна България валежите ще са интензивни и ще са придружени с гръмотевични бури. Все пак до края на седмицата ще остане топло. Онези, които вече са си планирали дните на плажа да не отлагат възможността, защото в събота и неделя на фона на слънцето ще започне и да вали.
 
Снимка: fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие