Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Слънце суши Добрич в третия ден от бедствието

Слънце суши Добрич в третия ден от бедствието

И тази седмица ще вали според метеоролозите в БАН

 

Продължава да важи с пълна сила бедственото положение в Добрич. По високите места на града слънце суши и последните локви, за да заличи следите от пороите, потопили под вода редица улици и разрушили десетки домове. Градусите стигат до 27 на сянка и за първи път след седмици на мрак и хлад времето е лятно. В ниското обаче насъбралата се вода застоява и с покачването на температурите ще се разнесат зловония навред.

От днес, 23 юни, времето започва да се затопля и до вторник включително нe се очакват нови превалявания. Жегите ще накарат мнозина да забравят, че само преди броени дни се е разиграла една от най-страшните екологични катастрофи за последните 120 години в Добрич. До сряда температурите ще продължат да се покачват, но в третия работен ден от седмицата отново ще се заоблачи и превали най-напред в северната половина на страната. В следобедните часове традиционно ще се развиват купести облаци над североизточните райони и планините. Вятърът духа слабо в посока от северозапад-север.

Въпреки че по морето все още не е много подходящо за плаж заради щетите от бедствието температурите на въздуха и водата се покачват, за да заприличат на типичните за края на юни.
От Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН прогнозират дъждове и през тази седмица. Варна е заплашена от нови гръмотевични бури. Минималните температури сутрин и вечер ще спадат само до прохладните 15 градуса, твърдят експертите.
 
Снимка: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие