Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
SMS-ите за Добрич и Варна трупат почти милион. Започва разпределянето на парите

SMS-ите за Добрич и Варна трупат почти милион. Започва разпределянето на парите

Сайт дава възможност да се следи за какво се харчи всяка стотинка от събраната сума

 

Около 250 семейства вече са изгубили къщите си в Добрич, Варна и Велико Търново. Други 800 фамилии също са понесли големи материални щети. От днес Общественият съвет към DMS VARNA започва да дава отчет как точно ще бъдат разпределяни парите от дарителската сметка, за кого ще отидат събраните до момента над 840 000 лева и за какво ще послужи всяка една стотинка от тях. Това разкриха Деница Сачева и Ани Салич в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия. Двете дами поясниха, че кампанията „Заедно в бедствието” на Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността” може да се следи на сайта www.dmsbg.com, където ще се обновява информацията за свършената работа до момента и за количеството похарчени пари в помощ на пострадалите.
 
SMS-ите, изпратени от българи от цялата страна ще се обърнат в пари едва когато абонатите заплатят сметките си към мобилните оператори и засега Общественият съвет разчита на средствата, натрупани в банковата сметка, както и на предметните дарения от големите компании, които са реагирали още в първия момент от обявяването на бедствено положение. Изхарчени са вече около 30 000 лева за кофи, ботуши, маски, колички и лопати. От съвета поясняват, че материалите ще се опишат в специален фонд и ще се оставят на съхранение в общините, за да са в готовност, ако отново настанат катаклизми.
По думите на Ани Салич sms-ите ще натрупат повече от 1 милион лева и ще има надежда да се помогне на повече хора. Инициативата „Заедно в бедствието” продължава. Желаещите да станат част от нея могат да го направят с дарителски SMS с текст DMS Varna на номер 17 777 за всички оператори на цена от 1 лев или чрез превод по банковата сметка. 
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. „Св. Неделя” №7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Водещата на новините по Нова тв разкри, че бизнесът се включва активно в спасителната акция. Дори фирми като „Happy” и „Технополис” даряват храна и техника.
Снимка: www.novini.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие