Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
СОУ "Димитър Талев"- Новата учебна година

СОУ "Димитър Талев"- Новата учебна година


 

На 15 септември отново училищният двор  на СОУ „Димитър Талев”  се изпълни с усмихнати детски лица за откриване на новата 2014/2015 учебна година. По традиция празничният ден започнa в 9.00 ч. с издигане на националното знаме и под звуците на химна на Република България.

Гости на тържеството бяха Божидар Божилов - главен секретар на Областна администрация  Добрич, Иван Колев - заместник-кмет “Финанси и общинска собственост” Община Добрич, Милко Пенчев - общински съветник, Райна Ташева - Областна управа, Камен Кущиев - регионален представител за Северна България на издателство "КЛЕТ България" ЕООД към Асоциацията на Кеймбридж училищата, представители на ЦДГ „Първи юни“ № 17, ЦДГ „Радост“ № 20 и ЦДГ „Зорница“ № 32.

От тази учебна година нашето училище се присъедини към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – едно ново предизвикателство, което училищната общност прие с огромна радост и отговорност.


От всички най-вълнуващ бе празникът за малките първокласници. С вълнение прекрачиха свещения праг на родното училище 96 първокласници. За първи път те чуха  школския звънец.

Поздравления към всички присъстващи ученици, учители, родители и гости поднесоха г-жа Весела Панчева – директор на училището, и гостите на тържеството.
СОУ „Димитър Талев” ще затвърди позициите си на водещо училище в региона, което  работи по международни проекти. Продължават дейностите по проекта „Медиация на конфликта, за да се оптимизира комуникацията в  образователната, социалната и културната среда“ по програма „Учене през целия живот“, секторна програма „Грюндвиг“ на Центъра за развитие на човешките ресурси към Европейската комисия, в който участват партньори  от 7 организации и институции от Испания, Италия, Румъния, Словения, Турция и България.

От 21 до 24 октомври ще бъдем домакини на работна среща, като ще бъдат обсъдени извършените дейности и постиженията през първата година на проекта, ще бъдат подготвени заключителните материали.

И тази учебна година е ново предизвикателство, което ръководството и учителите на училището ще посрещнат с ентусиазъм и воля за успех, с любов към своите възпитаници, със  загриженост и отговорност за тяхното израстване.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие