Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Спасяване като по филмите преживя рускиня, изгубила се край Балчик

Спасяване като по филмите преживя рускиня, изгубила се край Балчик


 

Спасяване като по филмите преживя 46-годишна гражданка на Русия, която се изгуби в свлачището между Балчик и Албена. За случая съобщиха днес от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Балчик. 

Операцията е организирана свектавично, след като тази неделя в 18.30 ч. е подаден сигнал чрез спешния телефон 112 за изгубена жена в района на вилна зона "Фиш – Фиш". Летовничката избрала да се разходи по дългата крайбрежна алея в неделния следобед, но решила да съкрати пътя си. Започнала да се изкачва по стръмните скатове, където растителността е изключително гъста. 

Два екипа на службата в Балчик и участъка в Кранево започват издирването – едните откъм крайбрежието, а другите – откъм панорамния път Балчик – Албена. Заради компрометирания участък на дамбата операцията откъм морето е преустановена и се прибягва до издърпване с въже. Жената е поддържала връзка с аварийния екип и е била локализирана чрез джипиеса си. Намерена е на улица „Четвърта”, където е голямото свлачище, след като са й били подавани и светлинни сигнали. Пожарникар се спуска и я изтегля с въже. Спасяването е продължило около два часа и е завършило успешно малко преди девет вечерта. Аварийните екипи са отвели жената в почивната станция, където е настанена за лятната си почивка. Туристката се е разминала само с уплаха.


http://bnr.bg/varna/post/100716988/spasavane-kato-po-filmite-prejiva-ruskina-izgubila-se-krai-balchik
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие