Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / България
Спешна помощ стачкува срещу побоите над екипите и незачитането на предимството на линейките

Спешна помощ стачкува срещу побоите над екипите и незачитането на предимството на линейките


 

Служителите в Спешна помощ обявиха символичен протест с декларация от снощи срещу саморазправата с екипите, както и срещу незачитането на предимството на линейките, когато са с включени светлинни сигнали, информира Нова тв.
 
Медиците настояват да предприемат мерки за осигуряването на безопасността им. От Националната асоциация на работещите в спешната помощ слагат надписи върху санитарните автомобили, които гласят "Спрете саморазправата с нас".

Лекари, шофьори и медицински сестри се заканват, че ако исканията им не бъдат уважени ще предприемат по-драстична форма на протест в извънработно време. До недоволството на хората в бели престилки се стигна, след като на 26 юни лек автомобил помете от пътното платно линейка край столичен мол, която превозвала към „Пирогов” тийнейджърка с тежки травми от друга катастрофа. На другия ден лекар от софийската спешна помощ отнесе бой от гневен пациент. Лекарите са в готовност за национален протест от края на май, когато 40-годишна фотографка почина в столицата, след като линейката закъсняла с 40 минути. Здравният министър Таня Андреева поиска оставката на шефа на софийската спешна помощ д-р Георги Гелев и 100 оставки на служители от цялата страна се изсипаха само за 2 дни в негова защита. На тяхно място се наемат нови медици. 
Снимка: www.lekari.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие