Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Среднaтa сметка за електроенергия за януари е с 6 % по-ниска в сравнение с миналата година

Среднaтa сметка за електроенергия за януари е с 6 % по-ниска в сравнение с миналата година


 

Средната стойност на фактурите за консумирана електрическа енергия на битовите клиенти на ЕНЕРГО-ПРО е с 6 % по-ниска в сравнение със същия месец на 2015 година. Това сочат анализите на дружеството, което доставя електроенергия на близо 1 млн. битови клиенти на територията на областите Варна, Шумен, Добрич, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград и Силистра.
Средното потребление на домакинствата в Североизточна България през януари е 48,53 лв., което е с 3 лева по-малко спрямо средното потребление през същия месец на 2015 г.  Същевременно средната януарска сметка на бита е с 8 лева по-висока от тази за декември 2015 г. Причината за това е, че във фактурите за януари е включено потреблението по време на Коледните и Новогодишните празници, както и това през студените дни в началото на януари.
Посочените стойности са изчислени на база средно потребление на битовите клиенти. Сметката на всеки отделен клиент зависи от неговото индивидуално потребление през отчетния период.
Информация за своя индивидуален срок на плащане на сметките за януари всеки клиент може да получи от интернет страницата на компанията на адрес: http://www.energo-pro.bg/bg/Grafik-za-plashtane-na-elektroenergia, от операторите на денонощния телефон 0700 1 61 61, в Център за обслужване на клиенти на дружеството на територията на Североизточна България, на всяка онлайн каса на партньорите на ЕНЕРГО-ПРО - Български пощи и Информационно обслужване или във фактурата и касовия бон за платена сметка за консумирана електроенергия от предходен период.
Напомняме, че всеки битов клиент на ЕНЕРГО-ПРО може да намери точна информация за своето потребление по месеци през последните три години на информационния портал за битови клиенти на интернет страницата на компанията https://portal.energo-pro-sales.bg
Снимка: www.energo-pro-grid.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие