Пон, 20- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
СУ "Л. Каравелов", гр. Добрич е най- активното училище в България

СУ "Л. Каравелов", гр. Добрич е най- активното училище в България


 

Днес, понеделник стартира CodeWeek- "Седмица на програмирането в Европейския съюз" където всички училища и организации споделят какви дейности ще извършат в периода 10.10.2020 - 25.10.2020.

Иновативното училище от Добрич, СУ "Л. Каравелов" има най- много дейности в сравнение с всички училища от България. Нормално е, защото това е иновативно училище, насочено към технологиите, но е безспорен факт които няма как да не отразим, че е единственото училище в България с 21 дейности по време на CodeWeek.

Ние от Добрич24 видяхме този прецедент , но все пак решихме да потвърдим информацията като изпратихме официално запитване до модераторите на codeweek за да потвърдят нашето твърдение. Voila, потвърдиха, че Каравелов е училището с най- много дейности в седмицата на кодирането CodeWeek.


Сайта codeweek.eu Ви предоставя възможност сами да се уверите във факта, че няма друго такова училище в България.

Днес в СУ "Л. Каравелов" , 11а и 10а клас разгледаха Arduino (Микроконтролерна Развойна Платка). Представени бяха сензори като "температура, барометър,кард четец, water flow meter, ultrasonic,rain detect,humidity и др.,  кодираха на arduino, управляваха консуматори с високо напрежение 220 в.(Управляваха круша на 220v и тонколони на 220v) и др.

Пожелаваме успех на училището и на всички училища в нашият прекрасен Добрич
Снимка: tediko.dhstudio.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие