Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Студенти от Африка информират добричлии как могат да станат доброволци на Черния континент

Студенти от Африка информират добричлии как могат да станат доброволци на Черния континент

Студенти от два континента се събират за фестивал и Младежка академия в Добрич

 

Европа среща Африка в Добрич в края на юни. Да намалят безработицата сред младите хора чрез редовно включване в различни културни проекти. Това ще се опитат да направят студенти от Европа и Африка, които си дават среща в Добрич в края на юни за две събития – Младежка работна академия и фестивал „Местна култура, глобално бъдеще: Европа среща Африка”, съобщи Радио „Фокус”. Събитията, организирани от студенти ще бъдат достъпни до всички младежи и граждани на Добрич, които искат да научат нещо повече за културата им.

От 23 до 29 юни в сградата на Висше училище Международен колеж студентите ще дискутират как културата изиграва огромна роля за устойчивото човешко развитие. Заедно те ще реализират проект по европрограмата „Младежта в действие”. Колежът ще домакинства на възпитаници от Италия, Хърватска, Южна Африка, Ботсвана, Танзания и България. В рамките на работната академия младежите ще организират интерактивни игри за въпросите, свързани с международни културни политики, финансов мениджмънт, развитие, планиране, координиране и управление на младежки културни проекти, правилно използване на ИКТ, социални медии и др.

На 28 юни започва фестивалът, а ден по-късно стартира и кулинарното изложение „Европа – Африка се срещат: кулинарна култура” в Летния театър в Добрич. Там ще работи и информационен център за подкрепа на доброволци в Африка. На място добричлии ще могат да получат безплатно подробна информация за това как да станат доброволци на втория по големина и брой население континент на планетата.
 
Снимка: aphs.worldnomads.comВземи линк:

Коментирайте и Вие