Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Събарят 27 опасни сгради след наводненията в Добрич

Събарят 27 опасни сгради след наводненията в Добрич


 

27 са опасните здания в Добрич, които трябва да бъдат съборени, за да не представляват заплаха за населението. 16 сгради вече са рухнали от наводненията, а други 18 трябва спешно да бъдат укрепени. Това разкри пред БТА секретарят на община Добрич Румен Русев.
 
Огледите на обектите трябва да приключат днес. Комисиите, които обикалят из най-засегнатите райони на града са общо шест. За всяко жилище се прави индивидуална оценка. В общината са се натрупали 727 сигнала от граждани, чиито къщи са пострадали от наводненията, а до момента комисиите са откликнали на 587 от тях.
„Жилфонд” има само 24 свободни общински апартамента, а желаещите да получат място в тях вече са 150 души. Част от жилищата все още не са обзаведени. За оборудването им се грижат частни фирми, както и дарители от курорта Златни пясъци.
45 униформени от Сухопътните войски работят по разчистването на жилищния комплекс "Югоизток", Диагностично-консултативния център-II и дерето на Суха река. За доброволците от различните краища на страната се търсят „осиновители”, за да не се налага да плащат за хотел или квартири.
Снимка: img.bg.sof.cmestatic.comВземи линк:

Коментирайте и Вие