Неделя, 14- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Съборетина уби добричлия. Не могат да докажат трудова злополука заради липса на договор

Съборетина уби добричлия. Не могат да докажат трудова злополука заради липса на договор


 

53-годишен работник загина в ранните часове на 26 май. Инцидентът се разиграл около 8:30 часа на улица „Бойчо Огнянов“ в Добрич. Мъжът и неговите четирима колеги работели по укрепването на основите на стара къща, за да я застроят с втори етаж. Две от стените поддали и той се оказал в изкопа под тях. Трудовата инспекция все още не може да докаже дали смъртта на добричлията ще се определи като трудова злополука заради липсата на трудов договор. Оказва се, че работниците са били наети не чрез фирма, а като свободно практикуващи занаята. Не им е бил направен инструктаж за безопасност на труда и не е ясно дали са спазвали първоначално представения проект пред инспекторите от страна на стопанина.

На мястото на трагедията е направен оглед от полицията. Униформените са предприели разследване съвместно с контролните органи по защита на трудещата се част от населението на Добрич и областта. Заради първоначалния шок, в който са изпаднали днес колегите на жертвата разпитът им за случилото се ще се проведе утре, за да се изяснят подробностите.
Докато не се разбере конкретната причина за нещастния случай строежът ще остане „замразен”.  Възможно е да бъде съборен, ако се прецени, че е прекалено опасен до него пак да припарват работници.
 
Снимка: www.radio-sz.netВземи линк:

Коментирайте и Вие