Пон, 24- ти Януари
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Съдът в Добрич отложи дело за смъртта на двама мъже заради адвоката на виновника

Съдът в Добрич отложи дело за смъртта на двама мъже заради адвоката на виновника


 

Съдът в Добрич отложи с повече от месец дело за смъртта на двама мъже от Оброчище, загинали при зверска катастрофа, причинена от софиянец. До това решение на магистратите се стигна, след като вчера адвокатът на виновника оспорва в продължение на 8 часа доказателствата от разследването, информират от пресцентъра на институцията на Темида. Според защитника има несходства в представяните от Окръжна прокуратура-Добрич факти и действителния сблъсък между двете коли, положението им на пътното платно и причините да се стигне до злополуката.

Между 3 и 10 години може да прекара в затвора Красимир В. К. от София, ако вината му бъде призната. Срещу него е повдигнато обвинение, че преди 2 години на 22 август на главен път Е -87 не е спазил правилата за безопасно движение на пътя. Във фаталния ден на около 310 метра от кръстовището за кариера „Момчил" в посока Балчик – Оброчище той стоял зад волана на „Фолксваген Туарег", с който се врязва в автомобила на Пламен Бойчев Райков и Димитър Георгиев Георгиев, жители на добричкото село. Заради действията му телесна повреда получила спътницата му Величка Н. Г. също от София.

Новото заседание за разглеждане на случая е насрочено за датата 18 юни от 10 часа сутринта, а дотогава нови специалисти трябва да изготвят техническа експертиза за двете коли, пострадали при инцидента. Вчера в съда са изслушани показанията на четирима свидетели и вещите лица, работили по случая.
 

Вземи линк:

Коментирайте и Вие