Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Състезания по ръчно и машинно стригане на овце за Гергьовден организират в Шабла

Състезания по ръчно и машинно стригане на овце за Гергьовден организират в Шабла


 

Тази година Празникът ще започне в 10:30 часа на 6 май пред сградата на Общината с тържествено отбелязване Деня на храбростта и празника на българската армия – с участието на действащи и от резерва военнослужещи  и поднасяне на венци пред паметната плоча на загиналите във Втората световна война воини от община Шабла.

В 11:00 часа за трета поредна година в Градския парк започва всеобщото Гергьовденско веселие с участието на ТС „Бърборино“, фолклорните групи към читалищата в общината и специалното участие на ЦВЕТЕЛИНА. На празника ще бъдат завъртяни вкусни чевермета. Ще има изложение и дегустация на обреден гергьовски хляб, домашно приготвено сирене и други млечни продукти.

Състезания по ръчно и машинно стригане на овце и по доене на кози ще бъдат отново голямата атракция на празника.

Традиционните за Гергьовден ритуално теглене на кантар и залюляване на момите на люлки също ще са част от веселието.

Приканваме жителите на Общината да станат част от празника, като изложат на подготвените от нас щандове продуктите, излезли от техните майсторски ръце.

Срокът за записване на желаещите да участват в състезанията за стригане на овце и доене на кози, както и в надпреварата за най-добър Гергьовски обреден хляб е до 28 април 2016 г.

Лице за контакти – Иванка Господинова – гл. специалист „Връзки с обществеността“, стая № 207, (тел. 05743/41-45) в Общинска администрация - Шабла, всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа.
Снимка: www.shabla.infoВземи линк:

Коментирайте и Вие