Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
ТАЛЕВЦИ НА РАБОТНА СРЕЩА В ПОЛША

ТАЛЕВЦИ НА РАБОТНА СРЕЩА В ПОЛША


 

Четиринадесет ученици от VIII-ми, IX-ти и X-ти клас и двама преподаватели от СОУ "Димитър Талев" - Добрич участваха в работна среща по програмата Еразъм + в полския град Шидловец. Училището е главен координатор по проект GAMES – "Спортът ни прави сплотени" и си партнира с училища от Италия, Словакия, Полша и Литва.

По време на срещата участниците представиха мултимедийни продукти за проектните дейности до момента и планираха предстоящата си работа. Отборът на училището-домакин, който е спечелил призово място в местно състезание по оказване на първа медицинска помощ, проведе обучение и за гостуващите екипи. Местният карате клуб „Киокушин Мушин” направи демонстрация на бойни изкуства.

По време на посещението в Полша бяха организирани разнообразни дейности за учениците в музея на статуите в Оронско и спортни игри на открито (волейбол, футбол, плуване, мини голф и езда). Учениците от петте страни взеха участие и в деветия по ред Олимпийски спортен ден за областта. Всички участваха в смесени отбори в състезания по тласкане на гюле, скачане с чували, теглене на въже и волейбол. Учениците се представиха достойно и във викторина и музикални игри, с които бе отбелязан денят на чуждите езици.

Като част от планираните дейности по проекта бяха организирани игри за ориентиране. Учениците се състезаваха в смесени отбори от всички страни, изпълнявайки разнообразни задачи и предизвикателства. Победител беше отборът, който пръв откри съкровището.

През следващите месеци активната работа по международния проект ще продължи с изпълнението на планираните проектни дейности, чиито резултати ще бъдат обобщени в началото на октомври 2015 г. в италианския град Бари.

Вземи линк:

Коментирайте и Вие