Вторник, 27- ми Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Тошево, Крушари и Констанца ще спасяват „нашия живот“

Тошево, Крушари и Констанца ще спасяват „нашия живот“


 

Две български общини и една румънска стигнаха до споразумение за реализиране на трансграничен проект за спасяване на човешки животи през зимата. В инициативата ще си партнират град Генерал Тошево, село Крушари и румънския курорт Констанца. Участниците в проекта „Оборудване за спасяване на нашия живот“ са готови да работят дори в екстремни зимни условия и напук на капризите на времето.

Финансирането за проекта възлиза на 6 000 000 евро и идва от Програма трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013. Целта на проекта е да се подобри партньорството между двете държави в спасяването на човешки животи.

И трите страни от споразумението се срещнаха в Генерал Тошево. На града-домакин гостуваха и работни екипи от Окръжен инспекторат за извънредни ситуации „Добруджа”, Окръжен съвет Констанца и администратори от общините Генерал Тошево и Крушари. На събранието бяха представени закупените машини за работа през зимата, както и резултатите отчетени след обучението край град Негру вода в северната ни съседка.

 
Снимка: dariknews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие