Сряда, 17- ти Април
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Трагедия в Добрич! Потоп удави двама (потресаващи кадри)

Трагедия в Добрич! Потоп удави двама (потресаващи кадри)


 

Над 100 литра на квадратен метър дъжд се изсипаха в Добрич за по-малко от 10 часа. Градът е под вода и е обявено бедствено положение със заповед на градските власти. Двама са загиналите до момента. Първият удавен е мъж и е открит на ул. „Осъм”, информират от полицията. За последната жертва се знае, че е жена и, че е намерила смъртта си в района на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, където има ниска, критична точка, в която се събират придошлите води. Валежите продължават и това утежнява обстановката. Над 150 души са евакуирани в спортна зала „Добротица” само с дрехите, които са имали на гърбовете си, докато са се опитвали да избягат от водната примка. Трудно е за органите на реда да си вършат работата заради сипещата се от небето вода.

Учебните заведения са затворени. Десетки семейства в Добрич бедстват без покрив над главите си. Има издавени животни и стотици автомобили, които са покрити до таваните с вода. Най тежко пострадали са районите на „Дунавите”, "Игликите", „Балик”, супермаркет „Пени” и комплекс „Изида” в градския парк „Свети Георги”. Булевард „Русия” е затворен за движение и наподобява пълноводна река.
Полицията съобщава, че има 10 улици, които са недостъпни за автомобили и по тях се стичат огромни количества вода, тъй като шахтите са препълнени и отводняването няма да стане бързо. Ето за кои участъци става въпрос:

- бул. „Русия” в частта; от парка „Свети Георги” до бул. „25-ти Септември”; ул. „Тунджа”; ул. „Суха река”; ул. „Осъм”; ул. „Ал. Стамболийски”; ул. „П.Р. Славейков”;  местност „Гази Баба” (лозята); пътя Добрич - Варна; пътя Добрич – „Албена”; главен път I-9 в частта от с. Оброчище, общ. Балчик посока с. Кранево.
Единствените отворени пътни артерии за достъп и излизане от града са II-71 Добрич - Силистра, път II-29 Добрич - Ген.Тошево и по път Добрич – Тервел.

Районът на автогарата е опустошен като след торнадо. Доброволци и екипи на общинските служби разчистват нападалите клони от дърветата и издирват пострадали. Униформените призовават гражданите да съдействат за претърсването на Добрич за нови жертви. От снощи екипи на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” – Добрич работят по отводняване на засегнатите райони на територията на областта.

В ДКЦ 2 е спряно електрозахранването заради наводнение и там ще се преглеждат само хора, за които не е необходимо да се използва апаратура, съобщава информационна агенция Добруджа.


Вземи линк:

Коментирайте и Вие