Събота, 15- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Тропическа депресия в Добрич – слънце, облаци и дъжд на 29 май

Тропическа депресия в Добрич – слънце, облаци и дъжд на 29 май


 

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в Добрич и цялата област, след като през нощта в сряда срещу четвъртък валя в изобилие. Тази сутрин добруджанската столица осъмна с 14 градуса, а в разгара на деня максималните стойности ще достигнат до 25°С на сянка. Макар да е топло и морската вода да се превръща бавно и постепенно в супа за плаж засега е невъзможно да си помислим.

Тих вятър довява по-гъста облачност още в следобедните часове и също както в дните през последната седмица и половина ще вали и трещи. Не само над Добрич, но и в морските общини Шабла, Каварна и Балчик. Затова не пропускайте да вземете чадъра със себе си. През следващите няколко дни и по-топлите дрехи ще са ни първи приятели заради хладът, който се установява в страната.

Докато над Северното Черноморие тази сутрин все още преваляваше от югозапад облачността започна да се сгъстява и да предвещава дъжд. На 29 май обаче по-интензивни валежи ще падат над планинските и западни райони. В петък чакаме градушки и спад на температурите. Щ бъде ветровито и облачно най-вече над Западна и Централна България. До събота градусите вече ще стигат едва 20, но валежите ще започнат да спират от запад. Затоплянето започва още в неделя, но пък слънцето и дъждовете следобед ще продължат да се редуват.
Снимка: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.netВземи линк:

Коментирайте и Вие