Пон, 17- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
България търси трабант

България търси трабант


 

Четвърти „Трабант фест“ се проведе вчера в Тетевен и събра над 40 автомобилни артефакта от ГДР. Официално бе открит в 10 ч. на площада. Веднага след това се проведе конкурс за автентичност, а след него парад от соцвозилата премина по улиците на града.
По обед собствениците на трабанти се включиха в състезание по майсторско управление, а най-добрите получиха награди.
Макар да е събор на трабантите, всички искаха да се снимат с един „Москвич“, той е мини, а шофьорът му е 5-годишният Митко от Каварна. Докато момчето умело шофира на паркинга, на който са подредени трабантите, с колата с цветовете на българското знаме, бащата Тодор Тодоров разказва как е изработил уникалното возило, за да запали сина си по ретро автомобилите.
Фестът завърши с поход до местността Костина и поднасяне на венец пред паметника на Георги Бенковски. Организатори на събора бяха авто-мото клуб „Рейсинг мания Х“ със съдействието на община Тетевен.

Собствениците на трабанти проявяват завидна активност - само за тази година подобен събор имаше във Велико Търново на 22 март, последван от такъв в Разград и национален „Трабант фест“ в Лудогорието на 24 май под егидата на кмета на Лозница Айхан Хашимов.

За финал - цитат от форум на участник във феста в Тетевен: „Хапнахме, пийнахме, погонихме се с трабантите, а някои получиха и награди...“


http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5588440
Снимка: cache2.trud.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие