Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Туристите в Албена и Кранево в капана на наводненията

Туристите в Албена и Кранево в капана на наводненията

Река тръгна от селата Драганово и Богдан към Добрич

 

Персоналът на курортните комплекси по Добруджанското Черноморие изпитва затруднения при пристигането си на работните си места. Няма кой да изпрати и посрещне туристите с резервации за злополучния 20 юни. Хотелите на първа линия са наводнени, но обстановката започва да се нормализира. От сутринта се отказват резервации за уговорено и платено настаняване в Албена. От ръководството на ваканционното селище молят клиентите си за разбиране и отклоняват датите за почивка за следващите седмици или връщат парите.

Дърво е паднало върху автобус на пътя между Албена и Кранево, съобщава радио „Добруджа”. Превозното средство е повредено, но за щастие жертви и пострадали няма.
Река потече от селата Богдан и Драганово към Добрич. Очаква се водата да покачи нивото на наводнението в Добрич с фатални за ниските части на града сантиметри и нормализирането на пътния трафик да се забави. Полицията в Добрич варди булевард „Русия” и протежението на „Суха река” по него, за да не се допуска ново закъсване на „плуващи” автомобили.

От община Добрич призоваха всички жители на квартал Югоизточен да се „покатерят” на високите етажи или да се евакуират заради очакваната втора приливна вълна. Според властите не е изключено водата да залее целия квартал. Областното пътно управление предупреждава шофьорите за разумно каране по пътищата с премерена скорост и предварително предприети мерки за гарантирането на безопасността на човешките животи.
 
Снимка: www.dnevnik.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие