Четв, 30- ти Май
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Туристите в Балчик ще могат да ползват велосипеди, осигурени по проект

Туристите в Балчик ще могат да ползват велосипеди, осигурени по проект


 

Туристите в Балчик, както и жителите на морската община ще могат да ползват през новия сезон велосипеди, осигурени по трансграничен проект с румънския град Констанца, съобщават от кметската управа.
Екологичните превозни средства могат да бъдат наемани денонощно, но само с велокарта, купена от туристическия информационен център "Мелницата". Стойността на ползването на велосипед за час е един лев, а в пакета "Семейство" за същото време е 0.50 лева.
Велосипедът трябва да бъде върнат до четири часа от наемането му на една от велостанциите, в противен случай се смята за откраднат, предупреждават от общината. Превозните средства не могат да бъдат използвани по непригодни за движение пътища, поляни, градини, както и извън територията на общината.
В рамките на проекта "Черноморски велосипед" в общината са изградени шест велостоянки - три в Балчик и по една във вилната зона "Фиш-фиш", черноморския комплекс "Албена" и село Кранево. На всяка от станциите, които са автоматизирани и разполагат с информационен дисплей, велосипедистите могат да проверяват оставащия им лимит от време. 

http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1373068
Снимка: dobrich24Вземи линк:

Коментирайте и Вие