Вторник, 25- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Туризмът в Албена ще „изплува” и това лято. Разгарът на сезона предстои

Туризмът в Албена ще „изплува” и това лято. Разгарът на сезона предстои


 

Ръководството на „Албена” АД е предприело незабавни мерки по безопасност и въвеждане на ваканционното селище в нормален ритъм на действие след проливните дъждове и преливане коритото на река Батовска. Отводнени и основно са почистени засегнатите обекти, хотели и ресторанти и прилежащите към тях складове, зали и съоръжения. Извършена е професионална дезинфекция, дезинсекция и дератизация от лицензирана фирма за ДДД обработка, с която „Албена” АД има сключен договор.
 
Обработена е плажната ивица срещу вредители. Продължава пръскането срещу комари. Служителите от сектор „Озеленяване” почистват, измиват и дезинфекцират комплекса. Предприети са мерки по източване на водни басейни, почистване и профилактика на водни помпи. Взети са 25 проби на водата и качеството й се следи непрекъснато от Регионалната здравна инспекция. Областната дирекция по безопасност на храните е направила проверка в потърпевшите обекти. Негодната храна е бракувана. Ваканционното селище вече функционира нормално.
 
Курортът отчита съвсем незначително количество отменени резервации. Имиджът на Албена не е пострадал, въпреки проблемите с някои от хотелите на предна линия заради наводненията и наложилата се спешна евакуация на туристите с правителствени хеликоптери.
Снимка: www.rooms.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие