Събота, 2- ри Март
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Ученици от Варна откриха изложба и пленер „Пролетни настроения” в „Двореца”

Ученици от Варна откриха изложба и пленер „Пролетни настроения” в „Двореца”


 

Най-даровитите възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна откриха изложбата „Пролетни настроения” в галерия „Тихото гнездо” в „Двореца” в Балчик. Картините са дело на учениците от паралелката по „Изящни изкуства”. Събитието им бе уважено от присъствието на областният управител Недко Марчев, експерти от администрацията, както и представители на неправителствени организации. По време на откриването посетителите имаха възможността да се възползват от факта, че се намират в подходящо време в палата на румънската кралица Мария Александрина Виктория де Единбург и да се запознаят с историята на „Двореца” и със стойността му за българската култура.

В момента в архитектурно-парковия комплекс си дават среща няколко изложби от различните сфери на изкуството и целият архитектурен паметник се превръща в привлекателно място за туристи. Те могат да зърнат ценни експонати от миналото като икони и старинни автентични предмети от обзавеждането на покоите в лятната кралска резиденция. В „Двореца” все още е изложена и колекцията от чешко стъкло, дело на учениците от най-добрата чешка школа по стъкларство.

Учениците от Варна ще проведат пролетен пленер до 23 май. Докато рисуват осмокласниците ще използват за вдъхновените красотата на „Двореца” и гледката към морето. Децата са в Балчик заедно със своите преподаватели Георги Кенаров и Димитър Борисов.
Снимка: termo.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие