Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Уникална фотоизложба „България в блясък" ще гостува в Добрич

Уникална фотоизложба „България в блясък" ще гостува в Добрич


 


За 39 месеца изложбата е  гостувала на 39 места в Европа, Азия и България. Асеновград е тяхната юбилейна 40-та спирка. Били са в Европейския парламент в Брюксел, в Баварския Ландтаг в Мюнхен, в Берлин, Хоф и Елванген в Германия, в Народното събрание и в галерия „Средец” на Министерството на културата в София, в Браила, Босилеград, Одрин, Ереван, Силистра, Русе, Кърджали, Пловдив и други. През лятото на 2010 г., с благословията на Негово Светейшество Българския Патриарх Максим, са били изложени в галерията на Министерството на външните работи и на Моста на влюбените над булевард „България” в София. След Асеновград експозицията продължава пътя си към Добрич, Канбера, Чикаго.
 
Част от представените героични български личности, свързани с нашето Възраждане и допринесли са събуждането на българския дух сред населението, са ликовете на Христо Ботев, Васил Левски, Георги Раковски, Паисий Хилендарски, изгледи от най-големите български манастири, сред които и Бачковският манастир. Включени са още и фотоси на картини на паметни батални битки от нашата история.
 
„История на християнството по Българските земи“, „Българският принос към Световното наследство“, „Владетели и дворци на Третото Българско Царство“ са предишните теми на поредицата „България в блясък“. Фото-паната представят български обекти, поставени под закрилата на ЮНЕСКО, дворци, манастири и най-прекрасни икони от Самоковската, Тревненската и Банската школа с внушителни размери. Мотото е: „Да включим още български обекти в списъка на ЮНЕСКО!”.
 
Снимка: www.assenovgrad.comВземи линк:

Коментирайте и Вие