Петък, 19- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Вековна икона на Солунските братя ще предвожда манифестацията в Добрич на 24 май

Вековна икона на Солунските братя ще предвожда манифестацията в Добрич на 24 май


 

Почти 10 000 са учениците от I до XII клас, които ще се включат в празничното шествие на 24 май по повод Деня на славянската писменост. По центъра на Добрич в събота ще маршируват мажоретните състави, оркестрите и 9600 възпитаници на общинските и частните учебни заведения на територията на града, предаде БНР.

 Шествието ще предвождат отличниците на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, които ще носят в ръцете си икона с образите на Солунските братя, която датира от преди повече от 110 години. Очаква се в манифестацията по булевард „25 Септември” да минат също културните дейци на града, изтъкнати преподаватели, както и отдавна завършили абитуриенти, които си дават среща на випуските.

За първи път ще участват в шествието, посветено на българската просвета и 746 първокласници. 840 пък са зрелостниците, които ще облекат за пръв и последен път абитуриентските си рокли и костюми, за да минат по „почетната алея на образованието”. Установено е, че учебната 2013-2014 г. ще завършат 17% отличници от общия брой ученици. 60% от оценките над 5.50 са приписани на децата от начален курс. Само 25% пък са тийнейджърите от 5 до 8 клас, които са получили отлични оценки в удостоверенията си.
Снимка: new.sliven.netВземи линк:

Коментирайте и Вие