Пон, 15- ти Юли
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
ВиК-Добрич "разцепи" блок със скандал за ток

ВиК-Добрич "разцепи" блок със скандал за ток


 

ВиК - Добрич предизвика конфликт между семействата в двата входа на бл. 2 по ул. "Калиакра" 54, жалваха се потърпевшите пред репортер на "Монитор". В продължение на близо 20 дни 88 семейства бяха без достатъчно налягане на водата заради авария, като положението било особено драматично по високите етажи.Хората не можеха да се изкъпят или да пуснат пералня. В блока има много семейства с малки деца и майки и баби перяха на ръка. Оби­тателите на сградата се разбунтуваха пред ВиК. От водното дружество признаха, че не могат да установят къде е аварията и обещаха да монтират хидрофор, който да нормализира водоподаването.

Това се случи на 23 октомври. Хидрофорът е монтиран във вход "Б" на блока и по необясними причини е свързан към ел. захранването на асансьорната уредба на вх. "Б". Това означава, че 30-те семейства от входа трябва да плащат цялата консумирана енергия от хидрофора на всички семейства от двата входа. Това е абсолютно несправедливо, след като трафопостът е на 2 метра от входната врата на блока и е можело да бъде свързан там, гневят се живущите във вх. Б. Според тях водното дружество нарушава правилата по договора с абонатите и е длъжно само да поддържа съоръжението. Принудените да заплащат еленергията на хидрофора обикалят от апартамент на апартамент в другия вход и се молят всички да се включат в общата сметка. Засега получават устно съгласие, но не е ясно дали това ще се случи.

Част от недоволните пратиха жалба и до "Енерго Про", в която питат кой и по коя нормативна уредба е разпоредил свързването на хидрофора да се изпълни по този начин и консумираната еленергия да се заплаща само от 30 семейства, вместо от всички 88, които се възползват от новата нестандартна услуга. От електроразпределителното дружество веднага изпратиха следния отговор:

"Благодарим Ви, че избрахте да се свържете с нас. Вашето искане е регистрирано и насочено за разглеждане и изпълнение по компетентност. След като разгледаме Вашето запитване, в срок до 30 дни ще Ви информираме за предприетите действия".

Източник: News.Varna24.bg
Снимка: i.id24.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие