Вторник, 20- ти Окт.
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Влакът от София тръгва към Кардам още тази събота

Влакът от София тръгва към Кардам още тази събота


 

Още в събота ще можем да пътуваме от столицата директно до Добрич с най-удобната линия на БДЖ – влакът София-Кардам. Това съобщи Здравко Мерджов – началник експлоатация в Пътнически превози. Композицията ще потегли от Западна България към Източна точно в 22:35 часа на 14 декември. 1 спален вагон и два със седящи места ще транспортират добричлии до крайната спирка.

По думите на Мерджов стана ясно, че влакът София-Кардам се връща в експлоатация благодарение на ремонтната програма на локомотиви и вагони от 2012 г. Началникът добави, че е осигурен и един резервен локомотив в случай, че възникне авария.

На гара Повеляново вагоните за Добрич ще бъдат отделяни от тези за Варна и след прикачване на дизелов локомотив всички пътници за Добрич ще потеглят в 6:15 часа. По разписание влакът ще пристига до предпоследната си дестинация в 7:32 часа. В Кардам тренът ще пристига в 8:45 часа. За обратната посока линията ще тръгва всеки ден от 19:32 часа. Гражданите на Добрич ще заемат местата си във влака точно в 20:52 часа. След кратка почивка на Повеляново, композицията ще потегля за столицата в 22:33 часа. Пристигането в София ще става в 06:10 часа сутринта. Времетраенето на пътуването ще е почти 9 часа. Повишение на цените на билетите няма.
Снимка: dariknews.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие