Сряда, 19- ти Юни
ГОРЕЩИ НОВИНИ
Начало / Новини / Добрич
Властите в Добрич благодарят за помощта в борбата срещу последствията от потопа

Властите в Добрич благодарят за помощта в борбата срещу последствията от потопа


 

В първите часове на 20 юни, след водното бедствие в Добрич, Областният управител на Хасково Кадир Исов първи изрази подкрепа и съпричастност и заяви желание да организира дарителска кампания за пострадалото население в Добрич. Вчера, 27 юни, пратката на обща стойност над 5000 лв., пристигна в областния център. БЧК и община Добрич ще разпределят дарението. То съдържа основно дезинфектанти, почистващи препарати и минерална вода.

Областният управител на Добрич Недко Марчев изказва своята най- сърдечна благодарност на колегата си от Хасково за организираната кампания, в която са се включили десетки дарители от Хасковска област - фирми, НПО, народни представители, служители на Областната администрация.
„Хората в Хасково най- добре познават силата на водната стихия и болката, която може тя да причини - коментира Областният управител Недко Марчев и припомня трагедията в с. Бисер през февруари 2012 г., когато 10 души станаха жертва на няколкометровата вълна, заляла селото.

”В тези тежки моменти, които преживяхме от 19 юни насам, следствие на наводненията, решаващи бяха добрата организация, своевременната реакция от страна на държавната власт, добрата координация с общините, отговорното отношение и обединяването на усилията на всички хора, институции и ведомства, които помогнаха, и продължават да работят, за бързото преодоляване на последиците от природната стихия", допълва Областният управител.

Областният управител Недко Марчев изказва благодарност на своите колеги - областните управители от страната, на Посланика на Чешката Република Н.Пр. Павел Вацек, на Генералния консул на Р Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, на Адвокатския съвет в Р България, кметове на общини, на всички, които изразиха надежда за пълно възстановяване на пострадалите, за бързо преодоляване на последствията и постепенно възвръщане към нормалния ритъм на живот в област Добрич.
Снимка: images.webcafe.bgВземи линк:

Коментирайте и Вие